سه شنبه ۰۹ اردیبهشت ۰۴

آرشیو بهمن ماه 1399

گل و گياه ظرافت

تاج خروس

۶۵ بازديد

تاج خروس

گل تاج خروس جزو گياهان گل‌دار بوده كه داراي ۶۰ گونه است. بعضي از گونه‌هاي آن با اين‌كه زيبا هستند ولي جزو علف‌هاي هرز شناخته مي‌شوند. گونه‌هاي تاج خروس سرشار از مواد معدني مانند كلسيم، پتاسيم، آهن، مس، منيزيم، فسفر و منگنز است. ميزان مناسب پروتئين و ليزين موجود در اين گياه براي سلامت موها و ناخن‌ها مفيد است. گياه تاج خروس باعث كاهش كلسترول شده و به‌اين‌ترتيب خطر سكته قلبي و بيماري‌هاي قلبي عروقي را كاهش مي‌دهد. برخي گونه‌هاي تاج خروس نيز به‌عنوان گياه زينتي شناخته مي‌شوند.گل تاج خروس داراي گلي شبيه به مغز انسان يا تاج و كاكل نوعي خروس با رنگ‌هاي اصلي تاج خروس قرمز و زرد است. تاج خروس دم روباهي يكي از انواع آن است. البته رنگ‌هاي نارنجي، صورتي و كرم هم دارد كه كمتر ديده مي‌شود. ارتفاع آن بين ۴۰ الي ۷۰ سانتي‌متر رشد خواهد كرد. اين گل نسبت به بيماري مقاوم بوده و مي‌توان در داخل منزل و يا در حياط منزل نيز كاشت بايد در نظر داشته باشيد كه خاك زهكشي مناسبي داشته باشد. از نظر خواص تاج خروس برگ تاج خروس به‌عنوان سبزيجات نيز استفاده مي‌شود و از نظر منبعي حدود ۳ برابر شير كلسيم داشته و براي امراضي چون جلوگيري از خونريزي، درمان بيماري‌هاي خون، آبله‌مرغان، سرماخوردگي، عفونت‌هاي دستگاه ادراري نيز استفاده مي‌شود. همچنين گل تاج خروس سرشار از آنتي‌اكسيدان‌ها و مواد معدني است. براي قوه‌بينايي مفيد است و به‌راحتي هضم مي‌شود به خاطر اينكه حاوي ميزان قابل‌توجهي فيبر است. برگ‌هاي آن سرشار از (A،C،E،B2،B3،B5،B6، اسيدفوليك)، مواد معدني و اسيدآمينه‌ها است. اين گياه حاوي اسيدآمينه‌ مهم و ضروري به نام ليزين است كه در غلاتي مانند گندم، جو دو سر و غيره نيز وجود دارد. بهتر است بدانيد كه ميزان ليزين اين گياه دو برابر گندم است. البته خواص گل تاج خروس به همين‌جا ختم نمي‌شود. اين گياه سرشار از كلسيم، آهن و منيزيم است. دمنوش تاج خروس يكي از دمنوش هاي مورد استفاده است. مضرات تاج خروس. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد كلسيم، آهن و منيزيم آن در مقايسه با گندم به ترتيب ۴ و ۲ برابر است. برتري ديگر گل تاج خروس اين است كه فاقد گلوتن بوده و به همين دليل براي افرادي كه به اين ماده حساسيت دارند مناسب است.

تاج خروس

نحوه كاشت گل تاج خروس

گل تاج خروس از آن دسته گل‌هايي است كه بذر آن به‌راحتي قابل تكثير است و يا كاشت يك‌ساله آن در سال‌هاي بعد نيز شاهد رويش گل‌هاي جديدي خواهيد بود. براي كشت مستقيم بايد تا اواسط بهار دست نگه‌داريد و سپس اقدام به كاشت بذر تاج خروس نماييد. ولي درصورتي‌كه مايليد نسبت به تهيه نشا اقدام كنيد لازم است ۶ تا ۸ هفته قبل از آخرين يخبندان اقدام به كاشت بذر گل تاج خروس در سيني نشا و يا بستر كشت نماييد. براي بستر كشت مي‌توانيد از خاكي با زهكش مناسب استفاده كنيد مخلوطي از پيت ماس كوكوپيت و پرلايت و يا خاك‌برگ خاك معمولي و شن نيز مناسب است. بستر كشت را تا جوانه زدن كه حدوداً ۱۰ تا ۱۵ روز است بايد مرطوب نگه داشت براي حفظ رطوبت مي‌توان از پوشش نايلوني كمك گرفت. در اين مدت دماي محيط بايد بين ۷۰ تا ۸۰ درجه فارنهايت باشد. بعد از جوانه زدن پوشش را برداشته و به گياه اجازه مي‌دهيم از نور محيط استفاده كند. بعد از دو تا ۴ برگي شدن گياهان و رفع خطر سرمازدگي (دماي حداقل شب بايد بيشتر ۵۵ در جه فارنهايت باشد) كم‌كم گياهان را به محيط بيرون منتقل كرده تا با دماي محيط بيرون ارتباط برقرار كنند از روز اول با ۴ ساعت بيرون ماندن گياه در روز شروع كرده و سپس به‌تدريج مدت بيرون ماندن رو هر روز اضافه مي‌كنيم تا بعد از يك هفته كه قادر خواهند بود شب را در محيط بيرون سپري كنند. اين گياهان جوان آماده انتقال به محيط باغچه مي‌باشند.

ابتدا كود دامي پوسيده را بر روي بستر باغچه مي‌ريزيم و به عمق ۱۵ تا ۲۰ سانتي‌متر زيرورو مي‌كنيم تا مخلوط شود سپس اقدام به آبياري مناسب مي‌كنيم تا خاك كاملاً خيس شود. بعد از گذشت چند ساعت از آبياري بذرها را با فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتي‌متر از يكديگر در عمق ۰٫۵ تا ۱سانتي‌متري قرار مي‌دهيم و بر روي آن خاك قرار مي‌دهيم. سپس به‌آرامي اقدام به آبياري مي‌كنيم به‌طوري‌كه بذرها جابجا نشود و منتظر سبز شدن آنها مي‌مانيم. تا قبل از جوانه‌زني خاك هرگز خشك نشود.

تاج خروس

براي كاشت مستقيم بذر تاج خروس در گلدان ابتدا مطمئن مي‌شويم كه ته گلدان سوراخ‌هاي مناسبي براي خروج آب اضافي دارد. سپس به ارتفاع ۴ سانتي‌متر كف آن ماسه درشت مي‌ريزيم و سپس گلدان را با تركيب خاكي كه آماده كرده‌ايم پر مي‌كنيم و خوب آبياري مي‌كنيم تا خاك نشست كند و آب از ته گلدان خارج شود. اكنون بذرها را در عمق ۲ برابر طول بذر (حدوداً ۰٫۵ تا ۱ سانتي‌متر) و در فواصل ۵ تا ۱۰ سانتي‌متري مي‌كاريم و روي آن را با كمپوست پوسيده يا همان تركيب خاك اصلي پر مي‌كنيم و به آرامي آبياري مي‌كنيم. بهتر است با افشانه يا اسپري آبياري شود تا بذرها جابجا نشود. تا قبل از جوانه‌زني بذرها اجازه ندهيد خاك خشك شود و هميشه مرطوب باشد. بعد از جوانه‌زني بذرها بايد گلدان در جاي پرنور باشد. اگر اقدام به نگهداري گلدان در آپارتمان مي‌كنيد بايد توجه نمود كه ميزان نور دريافتي روزانه ۷ تا ۸ ساعت باشد. آبياري گياه بايد هر چند روز يك‌بار هنگامي‌كه سطح خاك كمي خشك شد انجام شود. تا قبل از جوانه‌زني بذرها و درصورتي‌كه هوا خيلي گرم نبود مي‌توانيد گلدان را با مشما شفاف كاور كنيد (بپوشانيد) تا با بالا رفتن رطوبت و دما جوانه‌زني سريع‌تر اتفاق بيفتد.

براي خريد بذر گل تاج خروس و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

گل ميمون

۷۰ بازديد

گل ميمون

گل ميمون گياهي است چندساله، بومي مناطق مديترانه كه با توجه به منطقه آب و هوايي كه در آن كشت مي‌شود، به‌صورت گياه يك‌ساله يا دو ساله كشت مي‌شود. اگر در منطقه‌اي كشت شود كه زمستان سرد است، به‌صورت يك‌ساله و اگر در منطقه‌اي كشت شود كه سرماي زمستان ملايم است، به‌صورت دو ساله كشت مي‌شود. گل‌هاي اين گياه داراي پنج گلبرگ به رنگ‌هاي گل ميمون زرد، گل ميمون قرمز، گل ميمون الوان، گل ميمون صورتي و ارغواني است به حالت خوشه‌اي بر روي شاخه قرار دارند. برگ‌هاي گل ميمون نيزه‌اي شكل و صاف است. اين گياه از نظر ارتفاع، پاكوتاه، پابلند و متوسط است. علت نام‌گذاري اين گياه به اسم Snapdragon اين است كه كلمه Snap به معني گاز گرفتن و dragon به معني اژدهاست كه به اين معني است كه اين گل در حالت عادي بسته است وقتي پايين گل را فشار دهيم، دهانه آن باز مي‌شود كه مانند دهان اژدهاست. از طرف ديگر علت نام‌گذاري آن به گل ميمون در زبان فارسي اين است كه بذرهاي آن شبيه سر ميمون است.

ارتفاع  گل ميمون در واريته‌هاي مختلف بين ده سانتيمتر تا يك متر متغير است. از فرم‌هاي بلند آن براي گل بريده و از فرم‌هاي كوتاه آن براي كاشت در حاشيه باغچه‌ها مي‌توان استفاده كرد. گل ميمون براي رشد و گلدهي به نور كافي احتياج دارد. بنابراين بايستي در محل آفتاب‌گير در باغچه كاشته شود. خاك باغچه بايد بايستي قوي و داراي زهكشي خوبي باشد. فاصله كاشت نسبت به طول گياه فرق مي‌كند معمولاً فرم‌هاي كوتاه را با فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتيمتري و فرم‌هاي بلند را با فاصله ۵۰ ۴۰سانتيمتري مي‌كارند، اين رقم پابلند بوده و بهتر است با فواصل ۵۰سانتي‌متر از يكديگر كاشته شود. چون بذرها در عمق كم كاشته مي‌شوند حتماً تا قبل جوانه‌زني روزي دو بار با افشانه خاك را خيس كنيد و اجازه ندهيد هرگز خشك شود.

گل ميمون

كاشت گل ميمون

بذر گل ميمون براي رشد و گلدهي به نور كافي احتياج دارد؛ بنابراين بايستي در محل آفتاب‌گير در باغچه كاشته شود. خاك باغچه بايد بايستي قوي و داراي زهكشي خوبي باشد. فاصله كاشت نسبت به طول گياه فرق مي‌كند. معمولاً فرم‌هاي كوتاه را با فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتي‌متري و فرم‌هاي بلند را با فاصله ۵۰-۴۰ سانتيمتري مي‌كارند. براي طولاني شدن طول گلدهي گل‌ها را مي‌برند و از آن به‌عنوان گل بريده استفاده مي‌كنند يا بعد از پژمرده شدن و قبل از تشكيل بذر گل ميمون آن‌ها را قيچي مي‌كنند. زماني كه گياه بعد از مدتي گل دادن فرم شاداب و جوان خود را از دست داد آن را از محل نزديك به زمين قيچي كرده و سپس با يك كود مايع آن را كودپاشي مي‌كنند. در اين صورت گياه از نو شروع به رشد و فعاليت كرده و گل‌هاي خوبي خواهد داد. گل ميمون را در گلدان نيز مي‌توان پرورش داده و نسبت به زمان كاشت بذر در فصول مختلف در گلخانه به گل مي‌نشيند.

گل ميمون از دو طريق قلمه گرفتن و كاشت بذر گل ميمون تكثير مي‌يابد. در فصل پاييز بذرها را در تركيبي خاكي كه نصف ماسه و نصف پيت يا خاك‌برگ است در گلخانه بكاريد. بذرها معمولاً بعد از ۱۰ تا ۲۰ روز سبز مي‌شوند. بعدازاينكه نشاءها به‌اندازه كافي رشد كردند در گلدان‌هاي كوچك كاشته مي‌شوند و در گلخانه سرد يا شاسي قرار مي‌گيرند. اين گياهان در فصل بهار به باغچه منتقل شده و گياهاني كه بدين ترتيب پرورش يافته‌اند زودتر از سايرين به گل مي‌نشينند و در واقع با اين روش گل‌هاي زودرس به دست مي‌آيند. بذرهاي گل ميمون بسيار ريز بوده و مي‌توان به‌صورت دست پاش كاشت و پس از رشد گياهان آن‌ها را تنك كرد و برخي را از خاك درآورده و به محلي ديگر منتقل مي‌كنيم. براي جوانه‌زني بهتر بذر گل ميمون مي‌توان آن‌ها را چند روز قبل كاشت داخل يخچال قرار داد تا خواب‌شكني انجام شود. اولين قدم براي كاشت بذر گياهان زينتي انتخاب خاك مناسب است. بهترين تركيب خاك براي كاشت اين بذر شامل ۳۰ درصد كوكوپيت، ۵۰ درصد پيت ماس يا ورمي كمپوست و ۲۰ درصد پرليت دانه‌ريز است. ابتدا بذرها را داخل آب ولرم بريزيد تا به مدت چند ساعت خيس بخورند (حداقل ۳ تا ۱۰ ساعت). اين عمل باعث شده تا پوست خارجي بذرها نرم و شكسته شود و جوانه‌زني تسريع شود. بذرها به‌طور طبيعي بعد از اين مدت بايد ته طرف بروند.

گل ميمون

براي خريد بذر گل ميمون و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

گل شمعداني

۶۵ بازديد

شمعداني

گل شمعداني به‌عنوان يك گياه كلاسيك و آفتاب‌دوست در باغچه‌ها معروف است. شمعداني داراي شمايل جمع‌وجوري بوده و برگ‌هاي شكلاتي- بنفش زيبايي دارد. همچنين خوشه‌هايي از گل‌هاي زيبا براي آن مشاهده مي‌شوند. نژادهاي ماوريك و bullseye يكي از بهترين و قوي‌ترين نژادهاي اين گياه مي‌باشند. اين واريته ها نسبت به ساير گونه‌هاي بنفش‌برگ قوي بوده و در شرايط گرم همواره شكوفه خواهد داد. سري نژادي است كه از طريق بذر پرورش داده مي‎‌شود.

شمعداني

كاشت گل شمعداني

يكي از راه هاي تكثير، قلمه زدن شمعداني است. دقت فرماييد در مورد كاشت بذر شمعداني در راهنماي كاشت بذر شمعداني به‌صورت كامل نوشته‌ايم سعي كنيد به آن روش كاشت كنيد:

۱- سوراخ‌هايي را به‌صورت عريض و با عمق كم  حدود نيم سانتي‌متر حفر كنيد هر حفره حدود دو برابر قطر بذر گل شمعداني باشد.

۲- خاك كوكوپيت يا تركيب پيت ماس را با استفاده از مواد ارگانيك، اصلاح كنيد

۳- به‌آرامي بستر را با آب‌پاش مرطوب كنيد سپس روي آن را يك نايلون سفيد بكشيد سپس در دماي ۲۰ درجه قرار دهيد دقت كنيد دما خيلي مهم است

۴- مدت ۳ الي ۷ روز زمان مي‌برد جوانه‌زني كند دقت كنيد تو اين مدت هر زمان خاك خشك شد با آب‌پاش اسپري كنيد

۵- زماني كه جوانه‌ها ۴ برگي شدند روي نايلون يك سوراخ ايجاد كنيد حالا بستر را كنار پنجره نورگير قرار دهيد دقت كنيد غيرمستقيم باشد

۶- بعد از يك هفته مجدداً سوراخ ديگري ايجاد كنيد اين كار را آن‌قدر در طول زمان انجام دهيد تا گياه به هواي بيرون عادت كند

شمعداني

آبياري

۱- اين گياه به‌سرعت رشد كرده و با توجه به تفاوت‌هايش نسبت به گياهان چوبي، نياز به‌دقت بيشتري در آبياري دارد.

۲- براي نگهداري گل شمعداني حتي‌الامكان صبح‌ها آبياري را انجام دهيد تا از بيماري‌هاي ناشي از آبياري شبانه اجتناب كنيد.

۳- به منظور جلوگيري از پژمردگي گل شمعداني وقتي‌كه گياه شروع به پژمرده‌شدن مي‌كند، به‌آرامي و به‌صورت عميق آبياري كنيد.

۴- تقسيم فرايند آبياري به دو تكه با فاصله چند دقيقه نسبت به هم باعث نفوذ بيشتر آب مي‌شود.

۵- استفاده از آبياري قطره‌اي و شلنگ جذب‌كننده براي آبياري بهينه و صرفه‌جويي در مصرف آن مفيد است.

۶- هيچ‌گاه بيش‌ازحد آب ندهيد، زيرا مشكلات ريشه‌اي ايجاد مي‌كند.

۷- مالچ از تبخير آب در آب‌وهواي داغ و خشك جلوگيري مي‌كند و نرخ آن را كاهش مي‌دهد.

۸- در اقليم‌هاي خشك، يك حلقه خاك دور گياه شكل دهيد تا آب را به مدت طولاني‌تر نگه دارد.

هرس‌كردن

۱- گياهان بلند را مي‌توانيد ببريد يا هرس كنيد تا رشد جديد و قدرتمندانه در آن‌ها تحريك شود.

۲- ساقه‌هاي گياهان گل‌دار و يا برگ‌دار را درست بالاتر از محل رويش برگ‌هاي قديمي هرس نماييد.

۳- جلوي رشد اضافي را بگيريد تا قسمت اصلي گياه رشد قوي‌تري داشته باشد.

۴- براي گل دادن شمعداني گل‌هاي مرده را جدا كنيد تا گل‌هاي جديد به رويش تشويق شوند.

۵- در صورت نياز شاخ‌وبرگ مرده، پژمرده و معيوب را جدا نماييد.

۶- تعدادي از شاخ‌وبرگ‌ها را در حين تعويض گلدان جدا نماييد تا از ميزان فشار وارد بر گياه در ريشه‌ي جديدش بكاهيد.

۷- در انتهاي فصل گياهان را پاك كنيد تا ميزان شكل‌گيري بيماري و آفت در آن‌ها كاهش يافته و ناحيه تميز نگه داشته شود.

۸- از قرار دادن بخش‌هاي بيمار گياه در كمپوست پرهيز كنيد، زيرا خطر انتشار بيماري آن‌ها وجود دارد.

تكثير از بذر

۱- در اوايل فصل بذر را از گياهان بالغ جمع‌آوري كنيد تا گرفتار بيماري‌هاي مربوطه نشده باشند.

۲- بذرها را در گلدان‌ها يا بسته‌هاي برچسب‌دار جاي دهيد (سال جمع‌آوري بذر را روي برچسب‌ها قيد كنيد).

۳- آن‌ها را در محيط خشك و خنك داخلي قرار دهيد.

۴- اگر نگه‌داري طولاني‌مدت مدنظرتان است، آن‌ها را در يخچال نگه داريد.

كودرساني

اكثر گياهان به يك غذاي همه‌منظوره و معمول نياز دارند كه يا مختص به گياهان خاصي است (بر روي بسته‌ي كود درج‌شده) يا عمومي بوده و درصد خاصي از نيتروژن و فسفر و پتاسيم دارد. در اوايل چرخه پرورش گياه به آن كودرساني كنيد؛ اگر گياهتان تابستاني است در فصل بهار و اگر گياهتان زمستاني است، در فصل پاييز اين كار را انجام دهيد. اگر گياهتان برگ‌دار است، از كودي استفاده كنيد كه ميزان نيتروژن بالاتري دارد (اولين عدد در برچسب كود). براي گلدهي شمعداني براي گياهان گل‌دار يا ميوه‌دار، از كودي استفاده كنيد كه فسفر بالاتري دارد (عدد وسطي).
اگر از كود محلول استفاده مي‌كنيد:

۱- همانند دستورالعمل‌هاي روي بسته، كود را مخلوط نماييد.

۲- برگ شمعداني و خاك را با آن خيس كنيد.

۳- عمليات را تكرار كنيد.

اگر از كود دانه‌اي استفاده مي‌كنيد:

۱- مقداري كود همه‌منظوره را به ميزان سبك و در زير ساقه‌ها و شاخ‌وبرگ گياه پخش كنيد.

۲- با آرامي و به‌صورت عميق آبياري كنيد.

براي خريد بذر گل شمعداني و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

گل آليسوم

۷۶ بازديد

آليسوم

مبدأ گل آليسوم نواحي مديترانه و جزاير قناري است. افزون بر رقم‌هاي يك‌ساله كه بيشتر در گل‌كاري كشت و كار مي‌شوند، چندساله آن‌هم وجود دارد. ارتفاع حدود 20 سانتي‌متر يا كمتر است و گسترش به نسبت وسيعي دارد. انشعابات گياه زياد بوده و هر انشعاب به خوشه‌اي از گل ختم مي‌شود. گياه در مرحله گلدهي به‌صورت فرشي از گل، زمين را مي‌پوشاند. گونه‌هاي مختلفي از گل آليسوم وجود دارد كه گونه maritime L داراي گل‌هايي به رنگ آليسوم سفيد، آليسوم زرد ، آليسوم بنفش و آليسوم الوان است و به نام مرواريد خوانده مي‌شود. گل‌هاي مرواريد، كوچك و داراي 4 گلبرگ بوده و به‌صورت خوشه‌اي است كه اين خوشه به‌تدريج رشد مي‌كند و در بالاي آن گل‌هاي تازه باز مي‌شوند. مناسب كاشت در حاشيه‌ها، سبدهاي آويزان، بالكن و باغ‌هاي صخره‌اي است. اين گل عطر فوق‌العاده زيادي داشته و در ساعات اوليه روز يك گلدان از آن مي‌تواند فضاي زيادي را معطر كند. كاشت بذر گل آليسوم بسيار آسان بوده و براي گلدان، آويز، باغچه بسيار مناسب و زيبا است.

آليسوم

كاشت بذر گل آليسوم

طول عمر: يك‌ساله يا دوساله (در انتهاي دوره رشد بذر داده و بذرها دوباره شروع به رشد مي‌كنند)

زمان مناسب كاشت: اواخر زمستان تا اوايل بهار

خاك مناسب: خاك نيمه سبك با زهكشي مناسب و غني با كمپوست و كود حيواني

نور مناسب: نور زياد و محل آفتاب‌گير

رطوبت و آبياري مناسب: آبياري متوسط (اوايل رشد به‌اندازه‌اي كه پاي گياه خشك نشود و براي گياه بالغ هنگامي آبياري انجام گيرد كه پاي بوته كامل خشك باشد. آبياري زياد باعث پوسيدگي ريشه و زردي برگ و از بين رفتن گياه مي‌شود).

زمان گلدهي: اواسط بهار تا اواخر پاييز

دوره گلدهي: دوره گلدهي گل آليسوم طولاني بوده و بعد از كاشت بهاره در اواخر بهار شروع به گلدهي مي‌كند و تا قبل از يخ‌بندان به گلدهي ادامه مي‌دهد.

دما مناسب: به دماي پايين محيط مقاوم است.

كاشت و تكثير: خاك مناسب با ميزان كمپوست و كود حيواني مناسب را آماده كرده، بذر گل آليسوم را روي بستر ريخته و مقداري خاك بر روي بذرها بپاشيد و سپس خاك را كمي مرطوب نماييد.

دوره رشد: 50 تا 60 روز تا رشد كامل و گلدهي

كوددهي: آليسوم نياز كودي خاصي ندارد ولي براي افزايش گلدهي و عملكرد بهتر است از كود ورمي كمپوست و كودهاي آلي و ارگانيك و در صورت تمايل از كودهاي مكمل و كود گلدهي يا كود كامل (20، 20، 20) استفاده شود.

هرس: بعد از اتمام فصل گلدهي بوته از كف يا از 10 سانتي زمين قطع شود تا بعد از فصل سرما.

آليسوم

براي خريد بذر گل آليسوم و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳